Rab najam plovila

Grad Rab je tipično srednjovjekovno urbano središte opasano zidinama koje ga većim djelom još uvijek okružuju. Starim gradom dominiraju četiri zvonika uglavnom u romaničkom stilu, po čemu je i grad Rab poznat.

Brzina na ulazu u luku za sva plovila je ograničena na 3 čvora. Gradska luka Rab Vam pruža više izbora pri vezanju plovila, ali treba pripaziti  kod jakog juga, kada se u luci razvijaju veliki valovi i more plavi W obalu Vezati se možete u marini ili bočnog veza uz W obalu. Za manja plovila moguć je četverovez u plitkom NE dijelu luke.Uz lukobran zbog podvodnih hridi  nije predviđeno mjesto za vezanje. Obala vanjske luke predviđena je za putnički promet pa je uz nju zabranjeno pristati. Možete sidiriti i u susjednoj uvali Sveta Fumija. Uvala Sveta Fumija nalazi se zapadno W od ulaska u gradsku luku Rab. Uvala je dobro sidrište iako bura i jugo vrlo jako pušu ali ne razvijaju valove.

Nalazitze se u hotelu, ili u kampu, iznajmili ste apartman i jedino što Vam nedostaje jest mogunost da upoznate otok i s obalne strane. Iznajmite plovilo, unajmite čamac ili rentajte jehtu.