Rab najam plovila


GRAD RAB - Rab najam plovila

Grad Rab je tipično srednjovjekovno urbano središte opasano zidinama koje ga većim djelom još uvijek okružuju. Starim gradom dominiraju četiri zvonika uglavnom u romaničkom stilu, po čemu je i grad Rab poznat.
Brzina na ulazu u luku za sva plovila je ograničena na 3 čvora. Gradska luka Rab Vam pruža više izbora pri vezanju plovila, ali treba pripaziti  kod jakog juga, kada se u luci razvijaju veliki valovi i more plavi W obalu
Vezati se možete u marini ili bočnog veza uz W obalu. Za manja plovila moguć je četverovez u plitkom NE dijelu luke.Uz lukobran zbog podvodnih hridi  nije predviđeno mjesto za vezanje. Obala vanjske luke predviđena je za putnički promet pa je uz nju zabranjeno pristati. Možete sidiriti i u susjednoj uvali Sveta Fumija. Uvala Sveta Fumija nalazi se zapadno W od ulaska u gradsku luku Rab. Uvala je dobro sidrište iako bura i jugo vrlo jako pušu ali ne razvijaju valove.


Nalazitze se u hotelu, ili u kampu, iznajmili ste apartman i jedino što Vam nedostaje jest mogunost da upoznate otok i s obalne strane. Iznajmite plovilo, unajmite čamac ili rentajte jehtu. MCP- iznajmljivanje čamaca (rent a boat) stoji vam na raspolaganju. Doslavljamo plovila na bilo koju destinaciju i to po slijedečem cijeniku.


- plovila do 7m:                                                      - plovila od 7m  do 10m:                                                   -plovila preko 10m:
  5€  po nautičkoj milji                                             6€  po nautičkoj milji                                                        7€  po nautičkoj milji