Malinska najam plovila

Malinska se smjestila uz sjeverozapadnu obalu otoka Krka, u prostranom zaljevu, tek 15 km udaljena cestom od Krčkog mosta. Nekada poznata kao brodovima sigurna luka, danas je poznato turističko mjesto koje čuva i svoju ribarsku i pomorsku tradiciju. Šljunčane i pješčane plaže nedaleko mjesta ili u skrovitim uvalama svakome če pružiti mogućnost izbora. Jednima uživanje na suncu od ranoga jutra do kasnog poslijepodneva, drugima ugodu u hladovini, na osami, s pogledom što luta u plave daljine.

Luka Malinska je sigurna, jedino probleme stvara  TRAMONTANA (W-NW) u luci i  cjelom akvatoriju. Vez uz gat ili na E obalu S od lukobrana (struja i voda). Sidrenje ispred luke, muljevito dno drži dobro. Hotelska lučica Haludovo pristupačna je samo malim plovilima koja je zaštičena od N i NE vjetrova.

 
MCP (rent a boat) Motorboat Charter Punat, iznajmljivanje čamaca, brodova, jahti i gumenjaka dostavlja plovila na željenu destinaciju uz nadoplatu:

- plovila do 7m:                                                      - plovila od 7m  do 10m:                                                   -plovila preko 10m:
  5€  po nautičkoj milji                                             6€  po nautičkoj milji                                                        7€  po nautičkoj milji